BEHANDLINGAR

Naturliga metoder för att få bebis att vända sig från sätesposition till huvudet ner. Behandlingar för att minska och förebygga fysiska gravidbesvär och avslappnande gravidmassage.

AKTIV BABY

Aktiv baby är en serie övningar som våra instruktörer provar ut individuellt utifrån vilka behov den gravida har. Programmet med övningar fortsätter den gravida sedan göra själv eller med stöd.

Övningarna syftar till att förebygga eller åtgärda besvär under graviditet och förlossning. Övningarna främjar en balans mellan livmoder, bäcken, muskler och ligament, vilket ger god plats till barnet som lättare kan lägga sig i optimal position i livmodern. Aktiv baby har använts framgångsrikt för att bebisar som ligger i säte eller tvärläge ska vända sig till optimala positionen- huvud ner.

Graviditetsrelaterade besvär så som foglossning, ryggsmärtor, inkontinens och stressrelaterade livmodersammandragningar kan lindras vid större balans.

Under förlossningen har bebisen en aktiv roll i ett samarbete med mamman. Bebisen ska rotera sex gånger och flytta sig ner i förlossningskanalen. För att detta ska ske optimalt behövs god plats och balans i livmoder, bäcken, muskler och ligament. Under förlossningen kan Aktiv Baby användas med goda resultat såsom att förlossningen går framåt snabbare, att bebisen sjunker nedåt och roterar, mindre smärta osv.

I doulauppdrag ingår aktiv baby konsultation i förebyggande syfte vid förlossningsförberedande möte. Under förlossningen använder Doulan vid behov aktiv baby som ett av sina verktyg.

Information

Kostnad: 900 kr

Tid: 90 minuter

Plats: I Moderlivs lokaler i Röstånga. Vid hembesök tillkommer kostnad på 300 kr.

Instruktör: Anna, Kasza, Malin, Morea och Fredrik.

GRAVIDMASSAGE

Massage under graviditeten hjälper dig att slappna och och släppa på spänningar. Det här är en tid i livet då det är extra viktigt att ge dig själv det du behöver för att må bra. Massage kan vara ett sätt för dig att komma ner i varv och landa in i djupare kontakt med din fysiska kropp samt med din bebis i magen Behandlingen anpassas alltid efter dina behov och beroende på vilken vecka du är i. Gravidmassage passar dig som är gravid från vecka 12. Massage minskar nivåerna av dina stresshormoner och är lindrande om du har problem med svullnader i händer och ben.

Du kan välja om du önskar en mjukare taktil massage med lätt beröring, eller om du vill ha lite mera mjukgörande djupgående behandling. Vi har en speciell kudde som placeras på bänken för att din mage ska få plats, om du inte känner dig bekväm med kudden så går det bra att ligga på sidan eller sitta på en stol lutad mot bänken.

Information

Kostnad: 750 kr

Massage är friskvård och går att få friskvårdsbidrag för. Använd gärna ditt friskvårdsbdrag. 

Tid: 60 minuter

Plats: I Moderlivs lokaler i Röstånga. Vid hembesök tillkommer kostnad på 300 kr.  

Massör: Anna och Kasza.

Tidigare röster

“Jag har gått på gravidmassage hos Anna från vecka 37 och det har varit en fantastisk stund av lugn, avkoppling och ett tillfälle att skapa kontakt med bebis i magen. Detta var min andra graviditet och jag ångrar att jag inte gått på gravidmassage tidigare. Jag gjorde också Aktiv Baby tillsammans med Anna och hemma inför förlossningen. Anna bär på mycket kunskap och jag uppskattade att kunna prata igenom graviditet, förlossning m.m. med henne utöver den härliga massagen. Kan varmt rekommenderas!”

/Rebecca Drott