MODERLIVS VISION

Vi drivs av övertygelsen att en stärkande graviditet, förlossning och start in i föräldraskapet har en viktig betydelse för det fortsatta livet som familj. Vår vision är att bidra till detta och fylla en lucka av vad vården erbjuder idag.

Vi står stadigt vid din sida genom hela resan som födande och som partner. Vi tror på att en kontinuitet skapar trygghet och trygghet är den bästa utgångspunkten för en positiv förlossningsupplevelse.

Vi önskar skapa samarbeten mellan doulor och barnmorskor till fördel för föräldrarna.

Vi önskar att kvinnor, partners och par får uppleva storheten och det vackra i att vara gravid och bära fram ett nytt liv. Vi vill hedra denna speciella tid och förmedla verktyg för en balanserad graviditet och förlossning. Vi vill att du ska må bra fysiskt, emotionellt, mentalt och känna dig omhändertagen i dina behov och önskemål som gravid eller partner. 

Vi vill inspirera, stötta och ge kunskap till dig som blivande förälder för att du ska kunna göra medvetna val och äga din egen förlossningsupplevelse. Du ska få de bästa förutsättningarna till den förlossning du önskar och har rätt till. Oavsett om det blir så som du tänkt dig eller inte så är det vår vision att du ska gå stärkt ur förlossningen och in i föräldraskapet.

Vi ÄR MODERLIV

Vi är tre vänner som alla bor i en liten by i Skåne. Här delas  livet som företagare, mammor och familjer i vardagens små och stora händelser. Vi känner varandra väl och har full tillit till varandras kompetens och kapacitet. Med olika bakgrund och erfarenheter bygger vår trio ett brett utbud av tjänster i Moderliv. Vi träffas nästan varje dag och fascineras fortfarande över att alla våra samtal faller in i det för oss passionerade ämnet – graviditet, förlossning och kvinnohälsa. Alla tre har en stor längtan att nå ut med vår vision till andra kvinnor, gravida par och familjer genom vårt arbete i Moderliv.

VÅRA DOULOR

ANNA ASPLUND

Uppdrag i Moderliv:

Doula, förlossningsförberedande kurser, gravidyoga, mamma/bebisyoga, gravidmassage.

Mer om mig:

Sociala medier
@kumaridevi.se
@yatrayogaresor

Kontakt:

[email protected]
tel: 0703009414

KASZA SZELEST

Uppdrag i Moderliv:
Doula, postpartum doula, förlossningsförberedande kurser, gravidmassage.

Mer om mig:
Doula Kasza Szelest på fb.

Kontakt:
[email protected]
tel: 0723688150

MALIN TUWEZÉN

Uppdrag i Moderliv
Doula, förlossningsförberedande kurser, aktiv baby behandlingar, yogalärare.

Mer om mig:
dindoulaiskane på instagram och fb.

Kontakt:
[email protected]
tel: 0768916380

EMELIE DAHLSTEDT

Uppdrag i Moderliv: Doula

Kontakt
[email protected]

FREDRIK STILLERUD

Uppdrag i Moderliv: Doula, instruktör i förlossningsförberedande kurser

Mer om mig: 

@den_manliga_doulan
instagram och fb
manligdoula.org

Kontakt
[email protected]

MORAEA MYRGREN 

Uppdrag i Moderliv
Doula, postpartumdoula,  closing the bones-postpartumritual. Samtalsstöd i nära föräldraskap och inre skuggarbete inför födsel och postpartum. Amningsstöd.

Kontakt:
[email protected]

MY SÖDERBERG 

Uppdrag i Moderliv
Doula, motherblessing och closing the bones ceremoni, magmålning.

Kontakt:
[email protected]

PIA BECK MÅNSSON

Uppdrag i Moderliv: 
Doula

Kontakt:
[email protected]

UPPTAGNINGSOMRÅDE FÖR DOULAUPPDRAG

Vi är verksamma i södra Sverige. Hela Skåne är vårt upptagningsområde samt södra Blekinge, Halland och Småland. Då vi är belägna i mitten av Skåne är upptagningsområdet stort. För att kunna erbjuda den bästa servicen till våra klienter begränsas upptagningsområdet till en körsträcka på maximalt två timmar med en inställelsetid snarast möjligt men maximalt tre timmar efter att vårt stöd önskas. Ta gärna kontakt om du undrar om din ort är inom vår uppdrag. 
Exempel på orter som är inom vårt upptagningsområde:
Ystad, Malmö, Lund, Helsingborg, Kristianstad, Halmstad, Varberg, Växjö, Karlskrona.
Vid doulauppdrag med en körsträcka längre än 90 minuter enkel väg kan du välja en doula som bor nära dig, alternativt alla tillgängliga doulor. Då har vi ett upplägg där ett av två förlossningsförberedande möten samt postpartummöte sker i Moderlivs lokaler alternativt online.

TESTIMONIALS

Vår lilla son har nu äntligen lyckats kämpa sig ut efter 76 h lång förlossning. Jag rekommenderar ingen att föda barn efter detta men jäklar vad stolt jag är över att vi fixade det och kärleken till den här lilla människan och min man känner inga gränser.

Och tack UNDERBARA Malin Tuwezén som var vår doula och stöttning genom hela denna långa kamp, vi hade gett upp efter halva tiden utan dig.

/ Louise Cederblad Staglianó.

Att ha Anna med mig som doula gjorde en sån enorm skillnad för mig under min förlossning.

Att kunna gå igenom olika möjligheter och fundera igenom visa alternativ i förberedelsen lät mig gå in i viktiga tankar och punkter inför förlossningen vilket jag är otroligt tacksam för. Att ha Annas stöd och insikter gav mig en helt ny känsla av trygghet och ro. Förlossningen gick jätte bra och med Anna vid min sida kände jag en tillit och ett slags omfamnande som gjorde att jag kunde slappna av mycket mer. Alla borde ha ett sådant stöd och få möjligheten till att få en unik och vacker upplevelse. Jag är för evigt tacksam.

/ Jenny

Det var väldigt bra för oss att ha Anna där. Både som en mellanperson till sjukvårdspersonal som tillät oss att stanna mer i vår privata bubbla och också som stöd för min partner när båda våra energinivåer började tryta. Hon var med som doula på förlossningen av båda våra barn och det ångrar vi inte en enda sekund.

/ Benjamin Essenshaw

När jag väntade mitt första barn var jag otroligt förlossningsrädd. Mycket handlade om ovisshet och misstro till min egen kropps möjligheter att bära och föda ett barn. Jag visste knappt vad en doula var innan jag träffade Anna. Att ha henne med oss både under graviditeten och under själva förlossningen var en otrolig trygghet. Under graviditeten förberedde jag mig både mentalt och fysiskt, mycket tack vare guidning av Anna. När väl förlossningen satte igång kände jag mig lugn, trygg och full av tilltro. Att ha Anna vid min sida, som påminde om andningen och att slappna av, var så helande för mig. Min upplevelse av min första förlossning är att jag aldrig kände mig rädd eller tvekade på att jag skulle klara av det. Efteråt kände jag mig uppfylld och glad! Skulle önska alla kvinnor att ha en doula vid sin sida både under sin graviditet och under förlossningen. 

/ Nathalie Bödtker-Lund, Göteborg

Kasza är en fantastisk doula! Naturligt varm, öppen, inkännande och passionerad. När jag födde min första son var hon en så viktigt del för att skapa det trygga space jag behövde.

/ Nilla Ekeberg

När vårt första barn låg i magen var min fru fylld av rädslor inför förlossningen, en oro och nervositet över allt som skulle kunna gå fel. Kanske inte så mycket rädlsa inför smärtan, men en rädsla för att förlossningen skulle kunna ge upphov till skador som aldrig läker, eller vad som händer när det blir riktigt akut och kanske en fara för både barn och mamma. Vi läste böcker tillsammans och gick på föreläsningar, och så hade vi vår doula, Anna. Som kunde tipsa om böcker, hjälpa till att reflektera kring rädslan inför att föda och som bar på en kunskap om vad födandet innebär. Under graviditeten var Anna en fantastisk tillgång och stöttning som hjälpte min fru att göra en resa från att vara förlossningsrädd till ett lugn som upplevdes bergfast – genom hela förlossningsprocessen. Jag är så ödmjuk inför det arbete min fru gjorde med sig själv och så tacksam över doulans kunskap och erfarenhet som hjälpte henne framåt.

När det sen kommer till själva förlossningen så var doulan som himmelsänd för mig. På morgonen börjar min fru få täta sammandragningar och mer och mer vända sig inåt i sig själv för att fokusera på det värkarbete som pågick. Jag springer runt som en yr höna, allt snabbare, för att dubbelkolla allt som vi ville ha med oss till sjukhuset, ringa sjukhuset för att uppdatera dem kring sammandragningarnas täthet och tappa upp det bad min fru hade bett mig om. Det är komiskt så här i efterhand att min fru senare berättade att hon kände en irritation över att jag var så uppe i varv och ofokuserad. Min puls var hög och mitt fokus splittrat. Sen kommer vår doula Anna in i lägenheten. Hon ser direkt var min fru befinner sig och kommunicerar med henne på ett sätt som jag kände mig fullständigt oförmögen. Nu kunde jag göra det jag behövde göra och i det lugn som spred sig kunde jag vara mycket mer närvarande i det som hände.

Väl på sjukhuset kände jag ingen oro över vad jag skulle göra, eller vad min plats var. Jag visste att Anna fanns där och skulle hjälpa mig om jag blev vilsen eller gick upp i något som för tillfället var oväsentligt. Jag kunde stå vid min frus sida för att stötta henne och se barnet komma samtidigt som jag kände mig helt trygg i att både hon och barnet var omhändertagna – av barnmorska och sköterska med vår doula som mellanhand.

Det finns så mycket mer att skriva, så många känslor och upplevelser. Men det jag som jag framförallt vill dela med mig av till den som läser detta är känslan jag fick av att min fru var i trygga händer hos någon som kan detta så mycket bättre än mig.  Hur det gjorde att jag kunde vara lugn, närvarande och uppleva när vårt barn kom till världen utan rädslor och oro. Det hade med all sannolikhet inte varit fallet om vår doula inte var med.

/ Johan

Tack för alla tips och råd genom yogan, det hjälpte mig verkligen så mycket under förlossningen. 

/ Lisette Landin

Kasza was there for me from the very first minute she knew I needed her. Even before she arrived, I already felt she was by my side and that she understood me. She gave me the special kind of presence that I needed, so I could feel safe to be myself; she helped me to be well-informed so I could make my own decisions; and fully supported me to follow my heart. Kasza has this innate ability to make you feel at home wherever you are, even at the hospital!! She is full of wise and practical tips and has a sunny and joyful personality.

/ Chloe Aroca