MY SÖDERBEG

Uppdrag i Moderliv:
Doula, motherblessing och closing the bones ceremoni, magmålning.

 

Erfarenheter:
 • Föda utan rädsla 2019
 • Diplomerad Doula via Din Gravidcoach 2018
 • Det hemliga bäckenet med Frida Trönnberg 2020
 • Landskapsarkitekt 2011-2018
 • Ekosystemteknik 2010
 • Reconnective healing 2013
 • Vipassana 2009

Upptgningsområde: 

Bor i Höör. Tar uppdrag inom hela upptagningsområdet. Reseersättning vid resor längre än 45 minuter enkel väg. 

Vid resor längre än 90 minuter kan du välja en doula som bor närmare dig och ha alla möten i ditt hem eller på valfri plats. Önskar du mig som doula, trots lång körtid, hålls ett av två förlossningsförberedande möten samt postpartummöte online eller hos Moderliv.

Min drivkraft:

För mig är doulandet en feministisk handling som ger tillbaka födandes kraft att själva påverka sina förlossningar. Jag är övertygad om att en kvinnas (eller trans eller icke-binärs) inre visdom och instinkter kan leda henne (/han/hen/den) rätt genom den mäktiga och ibland skrämmande och transformerande upplevelsen att föda ett barn när rätt stöd finns.

Jag har stark tilltro till kroppens förmåga att föda och vill dela med mig av verktyg och lugn för en så smidig förlossning som möjligt. Det kan vara med planerat snitt eller vaginal förlossning med eller utan medicinsk smärtlindring. Det viktiga är att den födande får möjlighet att lyssna till sina egna behov och önskemål. Alla har rätt till en stärkande förlossningsupplevelse oavsett om det blev som man tänkt eller inte.

Jag brinner också för magin som uppstår mellan födande och partner då de kan vara i processen tillsammans i samförstånd.

Min uppgift är att bistå födande och eventuell partner i att hitta den väg till trygghet och stöd som är rätt för just dem.

Exempel kan vara:

 • Identifiera eventuella rädslor (hos både födande och partner) och arbeta med dem
 • Hur jobbar vi mot just din drömförlossning?
 • Information kring födandets process och olika faser.
 • Hitta rätt andning och rytm för dig.
 • Praktiska övningar i hur partners kan hjälpa den födande med massage, akupressur och sjaltekniker för smärtlindring, lugn och för att stödja kroppens hormonbalans genom födseln.

Jag erbjuder också magmålning.

Personligt:

Självklarheten att bli doula kom efter min första graviditet då jag var livrädd och inte kunde se förbi förlossningen. Jag lyckades finna verktyg (mycket tack vare att jag upptäckte Ina May Gaskin och förstod att min förlossning var min) och kunde gå in i min förlossning trygg, vilket jag är övertygad har påverkat hela mitt föräldraskap och relationerna jag har med mina barn.

Oavsett om man har en rädsla i förväg eller inte kan en stärkande förlossning påverka resten av ens liv och det är en ära för mig att få hjälpa till att skapa vägen till trygghet tillsammans med de som känner att jag är rätt doula för dem!

Jag bor i mitten av Skåne (Höör) med en man från Kanada och två fina barn – Dylan och Charlie, 7 och 5 år gamla.  Jag jobbar också som landskapsarkitekt där mitt driv för människor, natur och hållbarhet är ledande.

Jag har ett stort intresse för personlig utveckling och skuggarbete, och tycker om att ”leka med energier” genom healing, tantra och dans.

Kontakt: [email protected]