CEREMONIER

Fira graviditeten och livets under genom vår “motherblessing” som är en innerlig variant på “babyshower” med den gravida i fokus i samvaro med nära och kära.

När barnet anlänt tas modern omhand i en värmande omfamnade “postpartum ceremoni” för fysisk och psykiskt välmående.

MOTHERBLESSING 

En vacker stund tillsammans med nära och kära för att fira och hedra kvinnan som bär liv och snart ska bli mamma. I ceremonin är kvinnan varmt omhändertagen av sina nära och skänkes alla lyckönskningar inför nästa fas i livet.

En motherblessing är en stund att verkligen stanna upp och känna in livets mirakel.

Att dela resan tillsammans med sina nära och ta emot deras kärlek och stöd. Vi vill skapa en innerlig stund att minnas och se tillbaka till när det behövs som mest.

Vi skapar en stämningsfull atmosfär och vacker plats med ljus, blommor, musik och ritualer. Vi kommer gärna med förslag på ceremonins innehåll och skapar tillsammans ett upplägg efter era önskemål. Ceremonin vara ca 90 minuter.

Lägg gärna till en avslappnande gravidmassage till mamman, en fikastund för hela sällskapet och en skogspromenad i de djupa lövskogarna.

Överraska din gravida vän eller släkting med en unik motherblessing eller arrangera själv en sammankomst som gravid.

Motherblessing är en annan form av babyshower. En stund i gemenskap tillägnad kvinnan och hennes välmående.

Information

Tid: 90 minuter

Kostnad: 3000 kr.

Välj gärna till gravidmassage, gravidyoga, fikastund. Kontakta oss för individuellt upplägg.

Plats: I Moderlivs lokaler i Röstånga eller annan vald plats.

Instruktör: Anna, Kasza och Malin.

POSTPARTUM CEREMONI– CLOSING THE BONES.

För att avsluta den långa resa du varit på under graviditet, förlossning och nu som nybliven mamma vill vi nära och hedra dig i denna ceremoni.

Vi är två doulor som ger dig en för kropp och sinne välgörande behandling och ceremoni. Du ges en varm oljemassage, bäddas in i värme och din kropp ges ett mjuk och stadigt tryck från våra rebozos (sjalar).

Behandlingen följer den ayurvediska läkekonstens teori om att en graviditet och förlossning innebär att kvinnans kropp efteråt håller mycket kyla och ett stort tomrum. För att återställa balansen vill vi tillföra mycket värme och minska hålrummet genom tryck i behandlingen.

Under ceremonin kan många känslor komma upp  och vi håller en närvaro att välkomna detta utlopp. Ofta har det lilla barnet fått all fokus under en tid och kvinnans egna behov och känslor fått stå tillbaka. Nu välkomnas allt för att sedan avsluta ett kapitel och gå ännu mer stärkt in i nästa.

Vi skickar med dig läkande örter och tips på läkande mat för att stötta dig postpartum, även kallat den fjärde trimestern.

Information

Tid: 90 minuter

Kostnad: 3000 kr.

Plats: Moderlivs lokaler i Röstånga, hembesök eller annan vald plats.

Instruktör: Anna, Kasza, Malin och Morea.

KVINNOCIRKEL
Kommer under våren 2022.

Vi vill bjuda in dig till en gemenskap med andra kvinnor där vi delar våra upplevelser kring moderskapet. Allt det underbara, mirakulösa får du dela utan hämningar. Allt det svåra, smärtsamma och ensamma blir du hållen i. För visst kan allt existera samtidigt?! Vår önskan är att det ofta så ensamma moderskapet ska delas med andra.

Tillsammans blir det roligare och lättare. Det är ofta så skönt och läkande att höra att andra bär på samma saker som en själv och i igenkänningen blir våra draman mindre dramatiska, helt normala.

Alla som vill vara i en gemenskap bland kvinnor är välkomna. Kanske är kvinnocirkeln din första kontakt med oss eller så har du tidigare varit i kontakt med Moderliv genom våra doulatjänster, gått en förlossningsförberedande kurs, gått på gravidyoga eller deltagit i ett retreat med oss. Att ansluta till en kvinnocirkel är ett sätt att följas åt med andra kvinnor under en längre tid och skapa kontakter även vidare i livet. Cirklarna leds av en erfaren facilitator och anpassas efter deltagarnas behov.

Mer info om kvinnocirklar kommer under våren 2022.